Search
Close this search box.

Mediaconsumptie: Internet liever dan TV

Internetprovider Online heeft voor haar 15-jarig jubileum een onderzoek uit laten uitvoeren met als centrale vraag: Waar neem je eerder afscheid van? Hieruit blijkt dat 1000 internetters liever de TV wegdoen dan hun internet verbinding. Dit komt mede door de sterke toename van het sociaal gebruik van internet en de mediaconsumptie. Het onderzoek is uitgevoerd door Synovate.

Dezelfde trend blijkt ook uit andere onderzoeken: online radio luisteren, uitgesteld kijken via gemist diensten groeien explosief. Daarnaast is internet steeds vaker de enige nieuwsbron.

Hubert Strokosch, directeur van Online: “Anno 2009 haalt vrijwel iedereen het dagelijks nieuws als eerste van het internet en voor velen is internet zelfs de enige nieuwsbron. Dat is kenmerkend voor onze toegenomen afhankelijkheid van internet.”

Ruim 40% van de Nederlanders zegt van internet afhankelijk te zijn voor werk, sociale contacten of vertier. “Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Interessant is dat men vooral aangeeft dat de opkomst van internet een positieve invloed heeft gehad op het kennisniveau,” aldus Strokosch. Nederlanders geven ook aan afhankelijk te zijn van internet om sociale contacten te onderhouden: “Met één berichtje op Hyves bereik je meteen een groot deel van je vrienden.”

Uit het onderzoek van Online blijkt ook dat de meerderheid (54%) van de ondervraagden geen gewetensproblemen heeft met het downloaden van muziek, films en televisieseries. Online komt later dit jaar met meer resultaten uit haar jubileumonderzoek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten