Search
Close this search box.

‘MNM scoort slechter dan voorganger Donna’

MNM, de nieuwe hitzender van de Vlaamse openbare omroep VRT, haalt minder goede luistercijfers dan zijn voorganger Donna. Dat blijkt uit meetgegevens die de omroep niet officieel vrijgeeft, maar in handen kwamen van de Gazet van Antwerpen. De luistercijfers zouden momenteel zelfs lager zijn dan het laatste marktaandeel van Donna.

Radio Donna sloot zijn bestaan af met een marktaandeel van 12,5 procent. Toen MNM op 5 januari van start ging, waren de eerste cijfers goed. Veel luisteraars stemden uit nieuwsgierigheid af op het nieuwe station, maar inmiddels is de nieuwigheid er vanaf. Sinds maart zouden de luistercijfers dan ook een dalende lijn tonen.

De cijfers die de Gazet onder ogen kreeg, zijn niet officieel. De volgende officiële (CIM) luistercijfers worden namelijk pas begin juli bekendgemaakt. Maar voor eigen gebruik hanteren de zenders zogenaamde PPM-cijfers, gebaseerd op een nieuwe elektronische meettechniek, die al uitgebreid in de Verenigde Staten en Denemarken wordt toegepast. In principe worden de PPM cijfers in België niet officieel bekend gemaakt, maar zo af en toe lekt er toch het een en ander uit. Volgens meerdere bronnen zijn die cijfers niet gunstig voor MNM en intern zou dat voor enige onrust zorgen. Tegenover persbureau Belga verklaart Greet Santy, netmanager van MNM, dat het allemaal nog wel meevalt. De cijfers zouden van dag tot dag verschillen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten