Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Gelderland krijgt extra FM-frequentie

Het ziet er naar uit dat Radio Gelderland een extra frequentie krijgt in het Rivierengebied. De regionale publieke omroep is sinds de herverdeling van de frequentie’s in 2003 met name niet goed in de Bommelerwaard te ontvangen. Staatssecretaris Heemskerk wil dat er in Zaltbommel op 99.6 FM een extra zender wordt aangezet. Ook wil hij dat de huidige frequentie op 89,1 vanuit Megen wordt geoptimaliseerd. 89,1 heeft een beetje last van MNM uit België.

Directeur Guus van Kleef van Omroep Gelderland is blij met de plannen van de staatssecretaris. “Los van het feit dat we willen dat iedereen ons goed kan ontvangen, is het met name als er een calamiteit is erg belangrijk dat iedereen ons goed kan ontvangen. We hebben met de stroomstoring in de Bommelerwaard twee jaar geleden gezien dat dit zeker niet het geval is”, zei Guus van Kleef op Radio Gelderland.

De Tweede Kamer moet het plan van Heemskerk nog goedkeuren. Daarna zal het pas in 2011 een feit zijn dat de ontvangst van Radio Gelderland in het Rivierengebied goed zal zijn. Als het plan doorgaat zal wel de ontvangst van BNR Nieuwsradio vanuit Dordrecht minder worden, verwacht de staatssecretaris. [Radiowereld.NL]