Search
Close this search box.

Sportzender Setanta hoopt op witte ridder

Setanta Sports Holdings Ltd voert verdere gesprekken over een reddingspakket in de hoop dat een zogenoemde witte ridder de geplaagde sportzender van de ondergang zal redden. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC vrijdag. Het reddingsplan behelst volgens de BBC een investering van GBP50 miljoen van een nog onbekende investeerder die een meerderheidsbelang zal nemen in de sportzender.

 Een transactie zou volgens de BBC in de komende 72 uur afgerond kunnen worden. Het in Dublin gevestigde Setanta geeft geen commentaar op de reddingsplannen.

Ingewijden stellen dat het onwaarschijnlijk is dat RTL Group SA, Virgin Media Inc of de Ierse zakenman Denis O’Brien zich zullen opwerpen als witte ridder voor Setanta. De sportzender ESPN van Disney stelt daarnaast geen interesse te hebben in Setanta.

Setanta heeft naar schatting een schuld van meer dan GBP500 miljoen en dient aanstaande maandag een betalingsverplichting van GBP30 miljoen te voldoen aan de Engelse Premier League. Volgens de Financial Times overweegt de onbekende witte ridder een noodlening te verstrekken aan Setanta van GBP10 miljoen zodat de sportzender maandag in ieder geval een deel van de betalingsverplichting aan de Premier League kan voldoen.

Setanta is daarnaast GBP3 miljoen verschuldigd aan de Schotse Premier League, nadat de sportzender eerder deze week niet kon voldoen aan zijn betalingsverplichtingen. Setanta is een concurrent van het televisiestation BSkyB. News Corp, eigenaar van Dow Jones Newswires, houdt een belang van circa 39% in BSkyB. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten