Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tour de France ook via Wereldomroep

Nederlandse vakantiegangers kunnen ook deze zomer traditiegetrouw rekenen op Radio Nederland Wereldomroep voor een live verslag van de Tour de France. De Wereldomroep neemt hiervoor elke dag van zaterdag 4 tot en met zondag 26 juli van 14.00 tot 17.00 uur de uitzendingen van Radio Tour de France (NOS) over. Ook als de etappe na 17.00 uur eindigt, is de finish bij de Wereldomroep te beluisteren.

De programma’s van de Wereldomroep zijn in Europa via kortegolf te beluisteren en wereldwijd via satelliet. Naast de live uitzendingen tussen 14.00 en 17.00 uur verzorgt het radioprogramma Nieuwslijn dagelijks een vier minuten durend Tourjournaal rond 17.15 of 18.15 uur, afhankelijk van de finishtijden. Met onder meer een samenvatting van de gereden etappe, een overzicht van het klassement en een voorbeschouwing op de nieuwe etappe. 

Het radioprogramma Café Van Zomeren heeft tussen 12.00 en 13.00 uur dagelijks contact met NOS-verslaggever Sebastiaan Timmerman die de tour vanaf de motor verslaat. Afwisselend Karin van den Boogaert en Lara Rensen praten met hem over de etappe van die dag, bespreken nieuws uit het peloton en blikken terug op de etappe van de vorige dag.
 
De zomerfrequenties in Europa zijn in Centraal en West Europa, frequentie: 5955 kHz, meterband: 49. In Zuidwest Europa is de frequentie: 9895 kHz, meterband: 31. Speciaal voor periode van de Tour de France zijn extra frequenties ingezet. Deze zijn te vinden op de website van de Wereldomroep. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten