Search
Close this search box.

Omroep West krijgt extra subsidie voor crossmedialiteit

Omroep West krijgt in 2010 en 2011 extra subsidie van de provincie Zuid-Holland om een omslag te maken naar crossmediaal werken. De regionale publieke zender Omroep West zet deze extra middelen onder meer in voor de uitbreiding van haar nieuwsuitzending op televisie en internet.

Vanaf 2010 zal Omroep West haar nieuwsuitzendingen op TV West uitbreiden met een ochtendbulletin op werkdagen vanaf 07.00 uur. Deze uitzending is ook te zien via internet. Met dit extra nieuws wil Omroep West haar rol als belangrijkste informatiebron voor de regionale actualiteit verder versterken.

Crossmediaal werken houdt voor Omroep West in dat een programma of reportage in allerlei vormen via verschillende platforms wordt aangeboden, zoals radio, televisie, internet, mobiel en via narrowcasting.  Momenteel worden waar mogelijk al programma’s crossmediaal gebracht. Zo verzorgt West sinds begin deze maand een dagelijks kort nieuwsbulletin ‘West in 90 seconden’ dat op televisie, op verschillende internetkanalen en op schermen in de MCH ziekenhuizen wordt aangeboden. [Radiowereld.NL]