Zoek
Sluit dit zoekvak.

PVV bezorgd over klimaatcorrespondent NOS

De aanstelling van een speciale klimaatcorrespondent bij de NOS baart de PVV in de Tweede Kamer zorgen. De partij van Geert Wilders ziet daarin ‘opnieuw een aanwijzing dat de staatsomroep zijn hoofd laat hangen naar de linkse zaak’. De partij heeft minister van Mediazaken Ronald Plasterk (PvdA) om opheldering gevraagd.

PVV-Kamerlid Martin Bosma vraagt Plasterk waarom de NOS wel een speciale verslaggever vrijmaakt voor berichtgeving over het klimaat en geen correspondent die zich gaat bezighouden met thema’s als islamisering of criminaliteit.

Bosma wijst op het grootschalige opinieonderzoek 21minuten.nl en stelt op grond daarvan vast dat ‘niets is gebleken van enige substantiële klimaathysterie bij het Nederlandse volk’.

Verder wil de PVV van Plasterk weten of hij ook vindt dat de aanstelling van een klimaatcorrespondent ‘een aanwijzing oplevert dat men kiest voor de linkse zaak’.

De functie van klimaatcorrespondent bij de NOS zal vanaf december worden ingevuld door politiek verslaggever Bram Schilham, die daarmee een punt zet achter ruim veertien jaar Haagse journalistiek. Hij gaat zich bezighouden met klimaatverandering en energiepolitiek. [Novum/Radio.NL]