Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL Nederland breidt uit met vijfde zender

RTL Nederland breidt haar zenderfamilie uit met een vijfde zender: RTL Lounge. De nieuwe zender brengt zeven dagen per week, 24 uur per dag de beste programma’s uit binnen- en buitenland op het gebied van drama en lifestyle (koken, beauty & fashion, wonen, reizen en love & life). RTL Lounge is het eerste themakanaal van RTL Nederland en richt zich op de jonge vrouw van nu.

RTL Lounge is in eerste instantie alleen nog maar te ontvangen via de duurdere digitale pakketten van kabelexploitanten UPC en Ziggo. RTL Lounge is vanaf 2 oktober te ontvangen via het Royaal pakket van UPC en door Ziggo-klanten met een Film & Entertainment pakket of een Digitaal Totaal pakket. Maar RTL is ook al in gesprek met andere distributeurs.

RTL Lounge biedt Nederlandse en internationale programma’s van een hoge kwaliteit. Naast RTL-programma’s als ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, ‘Gooische Vrouwen’, ‘RTL Travel’, ‘Nigela Bites’, ‘Project Runway’ en ‘Bouwval Gezocht’, biedt de zender ook exclusieve programmering met de RTL-première van de Nederlandse telenovelle ‘Lotte’ en dramaseries als ‘Fashion House’ en ‘Desire’ en het reisprogramma ‘Rough Guides’.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “RTL volgt de kijker nauwgezet en speelt in op alle nieuwe manieren van tv kijken. Digitale televisie wordt steeds belangrijker. Het is ons doel om hier optimaal op in te spelen met een onderscheidend en kwalitatief aanbod. Daarom is de lancering van RTL Lounge voor ons bedrijf van groot belang. Het is een zender met een heel eigen karakter dat perfect aansluit bij onze zenderfamilie en op de belevingswereld van de jonge vrouw.”

Geen reclame
De tv-programma’s worden bij RTL Lounge niet onderbroken door commercials en starten elk heel of half uur. Tevens biedt de zender previews van RTL-programma’s. Zo is de nieuwe aflevering van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ bij RTL Lounge ’s ochtends al om 10.30 uur te zien. Daarnaast kunnen kijkers die de aflevering bij RTL 4 hebben gemist, deze de volgende dag om 19.30 uur zien bij RTL Lounge. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten