Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twice redt Media Academie Hilversum

Twice, één van de grootste opleiders in Nederland, ondertekende woensdag de overeenkomst voor de overname van de Media Academie en Mediastages. Deze overname heeft geen betrekking op Mediamasters. Vorige maand nog werd het faillissement uitgesproken omdat de Media Academie niet langer aan haar verplichtingen kon voldoen. Met de overname door Twice zal het opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia haar opleidingsactiviteiten zelfstandig en onder eigen naam kunnen blijven voortzetten.

Het bedrijf dat al 47 jaar bestaat, blijft gevestigd in het Mediapark te Hilversum als onderdeel van Twice Group. Marcel van den Berg, directeur van Twice Group: “De Media Academie heeft een uitstekende naam en is een begrip in de mediawereld. Voor ons was dit een belangrijke reden om de Media Academie te redden en zodoende haar continuïteit te kunnen waarborgen. Daarnaast sluit het trainingsportfolio van de Media Academie en de activiteiten van Mediastages perfect aan op de activiteiten van Twice Interaction dat Human Resource diensten en training levert.”

Binnenkort zullen gesprekken gevoerd worden met de omroepen en productiemaatschappijen om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de Media Academie blijvend aansluiting vinden bij de opleidingsbehoeften van de omroepbedrijven. “Gelukkig hebben de klanten van Media Academie nauwelijks iets gemerkt van de moeilijkheden waarin het bedrijf deze zomer verkeerde. Door tijdig en adequaat te handelen zal de Media Academie gewoon in augustus de deuren van haar opleidingsinstituut open houden”, aldus Van den Berg. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten