Zoek
Sluit dit zoekvak.

Populaire teletekstpagina verdwijnt

Pagina 316 van Teletekst, volgens veel mensen uit de media één van de populairste pagina’s op NOS-Teletekst waar mensen hun ergernissen kunnen uiten, verdwijnt na twintig jaar uit de dienst. Beheerder KRO heeft de redactie die de pagina samenstelt wegbezuinigd. Kijkers gaven op deze pagina op vaak niet mis te verstane wijze hun mening over radio en televisie en waren uiteraard vol ergenis over het op zwart gaan ervan.

Ergernissen en Erg… en ook Mediarumoer
“De KRO heeft onlangs flink bezuinigd op de zogeheten niet-programmatische diensten, om structureel meer geld vrij te maken voor programmavernieuwing. Dat was nodig omdat de concurrentie toeneemt, terwijl de inkomsten dalen. Een van de gevolgen is dat de redactie die, naast ander werk, verantwoordelijk was voor het selecteren en redigeren van Ergernissen, Erg en Mediarumoer, niet meer bestaat. 

De manier van financieren van de publieke omroepen is sinds enkele jaren veranderd. Voor zaken als de teletekstrubrieken Ergernissen, Erg en Mediarumoer krijgt de KRO geen geld, teletekst werd betaald uit de programmagelden. Dat kan voortaan niet meer. Vandaar dat we er als redactie met enige pijn in het hart per direct een punt achter moeten zetten. Het is jammer dat het voorbij is, maar het is wel mooi geweest.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten