Jeroen Smit volgt Rob Trip op bij Buitenhof

Jeroen Smit wordt namens de NPS de nieuwe presentator van het wekelijkse discussieprogramma Buitenhof (Nps / Vara / Vpro). Jeroen Smit zal per januari 2010 die rol van Rob Trip overnemen. Trip gaat vanaf dat moment het NOS-journaal presenteren. Hij volgt in die functie Philip Freriks op die aan het einde van 2009 volgens planning stopt met zijn lange loopbaan bij de NOS.

Smit heeft een brede journalistieke achtergrond. Vanaf 1990 werkte hij achtereenvolgens voor het Financieele Dagblad, was hij chef economie bij het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur van FEM / DeWeek. Sinds 2002 werkt Smit zelfstandig en publiceerde hij twee boeken. In de periode 2003-2008 presenteerde Smit verschillende programma’s voor BNR Nieuwsradio. In 2007-2008 was Smit commentator en later invalpresentator bij de actualiteitenrubriek Nova. [Radiowereld.NL]