Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kamer tegen ‘Plasterkjournalist’

Tweede Kamerleden plaatsen grote vraagtekens bij het plan van minister Ronald Plasterk om een regeling voor ‘jonge journalisten’ in het leven te roepen. De bewindsman wil met die maatregel deze doelgroep beschermen, omdat zij moeilijk in dienst worden genomen en vaak de dupe zijn bij een ontslaggolf. Veel parlementariërs vinden het een slecht plan, zo bleek tijdens een overleg in de Kamer over de toekomst van de perssector.

Eerder dit jaar kondigde Plasterk aan 4 miljoen euro uit te trekken waardoor op korte termijn zestig jongeren aan de slag kunnen bij kranten en opiniebladen. Donderlag leek een Kamermeerderheid zich tegen het plan te keren, maar besluitvorming volgt pas in een later debat.

Volgens CDA’er Joop Atsma kan de regeling leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt. “Hoe wordt voorkomen dat oudere journalisten uit beeld verdwijnen om plaats te maken voor jonge journalisten, die dankzij een subsidieregeling worden aangesteld?”, vraagt hij zich af. Bovendien vindt hij het aannemen van mensen een zaak van de krantenuitgevers en vindt hij de huidige leeftijdsopbouw bij kranten niet zo slecht. Ook VVD’er Johan Remkes gruwde van het beeld van “de Plasterkjournalist”. [Medianed/Radio.NL]

Gerelateerde berichten