Zoek
Sluit dit zoekvak.

100%NL kersthit met Thomas Berge op 1 in Top 100

De speciaal voor 100%NL opgenomen kersthit ‘Geen kerstfeest zonder jou’ van Thomas Berge is de nieuwe nummer 1 in de Single Top 100. Nadat de kerstsingle twee weken geleden uitkwam, steeg het deze week van nummer 44 naar nummer 1 in de lijst van best verkochte singles in Nederland.

“Dit is fantastisch. Ik werd een aantal weken geleden benaderd door 100%NL met de vraag of ik een Nederlandstalige kerstsingle wilde opnemen. Dit omdat er zo weinig nieuwe kersthits worden uitgebracht.

Nu na twee weken staat het nummer al op nummer 1 in de Single Top 100, daar ben ik ongelofelijk trots op. Het wordt een fantastische Kerst,” zegt de 19-jarige zanger Thomas Berge tegen 100%NL.

Het is voor het eerst sinds 25 jaar dat er weer een kersthit op nummer 1 terecht is gekomen in de hitparade. De laatste nummer 1 hit was van Band Aid met ‘Do they know it’s Christmas’ uit 1984. De 100%NL Kersthit van Thomas Berge is tevens de eerste Nederlandstalige kersthit die op nummer 1 is gekomen in de hitparade.

Niet alleen Thomas scoort met een kerstnummer, ook Nick & Simons ‘Het masker/Santa’s party’ doet het goed. Het liedje staat deze week op de derde plek. ‘Being alone at christmas’ van Miss Montreal stijgt 55 plaatsen en bekleedt de zevende positie. Mariah Carey’s klassieker ‘All I want for christmas is you’ staat op 13, Wham!’s ‘Last christmas’ bekleedt de 21e plek.

Het nummer ‘Geen Kerstfeest zonder jou’ is ook de komende week nog veelvuldig te horen op 100%NL tijdens de grote Kerstwensenactie.  [Radiowereld.NL]