Search
Close this search box.

NPS helpt kapotgeschoten radiostation bij Abchazië

De Nederlandse publieke omroep NPS en Press Now gaan het Georgische radiostation Atinati helpen van materiaal om hun studio weer op te bouwen. De studio en zendmast van Radio Atinati zijn vorig jaar augustus kapotgeschoten en geplunderd tijdens het oorlogsgeweld tussen Rusland en Georgië. Met nieuw en gerenoveerd digitaal studiomateriaal van de NPS en financiële support van Press Now, kan Radio Atinati haar productiestudio herbouwen.

Het radiostation Atinati zendt uit vanuit Zugdidi, een strategisch gelegen stad op de grens van Georgië en Abchazië.

Press Now heeft vorig jaar kort na de oorlog al bijgedragen aan een nieuwe zendmast, zodat radio Atinati uitzendingen zo snel mogelijk kon hervatten na de vernielingen. Deze week zijn de onderdelen van de digitale productiestudio verzonden vanuit Nederland. Technici van de NPS en het Hilversumse installatiebedrijf Basement gaan mee om de radiostudio te installeren en om de technici van Atinati in te werken.

Radio Atinati is een onafhankelijk radiostation voor de regio Samegrelo rondom de stad Zugdidi in Georgië. Al voor de oorlog vorig jaar augustus kampte dit gebied met veel vluchtelingenproblematiek. Het radiostation is onderdeel van de maatschappelijke organisatie Association Atinati, dat op verschillende manieren democratische waarden probeert over te brengen.

Rusudan Kalichava – Khasia, directeur van Association Atinati, is blij met de radiostudio uit Nederland: ”After the August events we received financial support, but as you know most of these funds was spent on the tower and the transmitter. We have old technical equipment in our studio. So, it will be important for us to receive studio equipment from the Netherlands public broadcaster NPS.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten