Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tv-series centraal bij ‘Beeld en Geluid’

Wie heeft er niet van gedroomd om in een tv-serie te spelen? Helaas is dit maar voor weinig mensen weggelegd en blijft bij een droom. Of toch niet. Ga maar eens naar de tentoonstelling InScène bij Beeld en Geluid in Hilversum. Daar kan namelijk iedereen ervaren hoe het is om een rolletje te spelen in een tv-serie.

Digitale gidsen zoals Maryam Hassouni, Angela Schijf en Marc-Marie Huijbrechts verleiden bezoekers om een studio in te gaan. In de studio stapt de bezoeker letterlijk een scène in en speelt de hoofdrol in een spannende achtervolging, zingt de sterren van de hemel in een musicalscène of figureert in een historisch drama.

Totstandkoming
De tentoonstelling InScène geeft een beeld van de totstandkoming van alle Nederlandse genres, van soap tot sitcom en detective tot ziekenhuisserie. Tv-series weten de kijkers mee te voeren in hun wereld. Maar hoe slagen schrijvers, regisseurs, acteurs en mensen achter de camera hierin? Dat wordt duidelijk tijdens de tentoonstelling InScène.

Verschillende acteurs maken in levende lijve hun opwachting tijdens de tentoonstelling. Marc Klein Essink, Marly van der Velde en Christine van Stralen vertellen het publiek over hun ervaringen als acteur in bekende series.

Soapie worden?
Beeld en Geluid geeft op internet niet alleen een voorproefje op de tentoonstelling, maar biedt ook de mogelijkheid om een rol te winnen in soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Het is namelijk mogelijk online een scène te spelen met een soapie naar keuze. Surf daarvoor naar www.beeldengeluid.nl/inscene om mee te doen.
De tentoonstelling InScène is te zien van 19 februari tot met 31 oktober 2010. [RvB/Radio.NL/Beeld en Geluid]

Gerelateerde berichten