Search
Close this search box.

Eva Jinek en Twan Huys presenteren Nieuwsuur

Eva Jinek en Twan Huys zijn vanaf september de presentatoren van Nieuwsuur, het nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma van NOS en NPS op Nederland 2. Ze maken deel uit van een nieuw team dat onder redactie komt te staan van hoofdredacteur Carel Kuyl (NPS) en adjunct-hoofdredacteuren Rob Koster (NOS) en Hugo van der Parre (NPS).

Eerder werd al bekend dat Clairy Polak voor Nieuwsuur interviews met belangwekkende gasten op locatie gaat maken. De keuze voor deze selectie is een gedeelde beslissing van de NPS en NOS, die samen verantwoordelijk zijn voor de inhoud van het tv-programma.

Jinek is afkomstig van de NOS, waar zij vooral bekend is als presentator van het NOS Journaal en het Journaal op 3. Huys is als presentator van NOVA een bekend gezicht van de NPS. Rob Koster is momenteel research verslaggever bij de NOS en al jarenlang in verschillende functies, waaronder die van chef Haagse redactie, aan de omroep verbonden. Hugo van der Parre en Carel Kuyl vormen samen de huidige hoofdredactie van NOVA.

Nieuwsuur wordt een dagelijks programma waarin nieuws en achtergronden, zonder onderbreking door reclame, één geheel vormen. NOS en NPS willen met het tv-programma op ongebonden, onafhankelijke, onpartijdige en objectieve wijze achtergronden en context geven bij het dagelijkse nieuws. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten