Search
Close this search box.

Britse overheid zet vaart achter migratie digitale radio

De Britse overheid zet vaart achter de migratie van analoge radio naar digitale radio. Het Lagerhuis, de belangrijkste kamer van het Britse parlement, heeft afgelopen week ingestemd met een nieuwe wet, waarmee de overgang kan worden aangestuurd. Deze ‘Digital Economy Bill’ moet zowel radiostations, als luisteraars en fabrikanten van ontvangers meer duidelijkheid geven over de toekomst.

In de nieuwe wet zijn zes secties opgenomen die over radio gaan. Zo kan de Britse overheid eindelijk een officiële afschakeldatum voor analoge frequenties vaststellen, al zit dit er voorlopig nog niet in.

Eerder werd in het rapport ‘Digital Britain’, dat de basis vormde voor de nieuwe wet, nog gesteld dat er pas een datum wordt vastgesteld als 90% van de Britse bevolking digitaal naar de radio kan luisteren en het aandeel van digitaal luisteren de 50% gepasseerd is. Momenteel vindt 20% van de totale luistertijd plaats via digitale platformen als DAB, internet of digitale kabel. De overheid heeft besloten zich hieraan te houden. Lees verder in de DAB Dossier.

Gerelateerde berichten