Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 1 start met nieuw seizoen RadioLab

De publieke zender Radio 1 start zondag (23 mei) met het tweede seizoen van het RadioLab. Daarin krijgen nieuwe radioprogramma’s een platform. Zondag start een uitzending waarin ‘de tijdgeest’ centraal staat. Het RadioLab werd zomer 2009 ingericht en leverde een aantal nieuwe radioprogramma’s op. Nieuw dit jaar is dat een luisteraarspanel de beste RadioLab uitzending van 2010 selecteert.

Tijdgeest.Nu bijt spits af
In de Radiolab uitzending van zondag tussen 12.15 en 13.00 uur staat het nieuws uit social media centraal. Presentatoren Simone Weimans (Radio Kassa) en Rik van de Westelaken (NOS Journaal) schetsen zo aan de hand van websites als Twitter, Facebook en Youtube een beeld van de tijdgeest.

In deze uitzending onder andere een portret van Groen Links Tweede Kamerlid Arjan el Fassed, de Nederlander met het grootste aantal Twittervolgers. Blogger Nalden praat de luisteraar bij over nieuwigheden op gebied van mode, muziek en technologie.

RadioLab
De nieuws- en sportzender biedt tien zondagen een audiopodium aan. De RadioLab-serie van 2010 duurt tot en met zondag 1 augustus (m.u.v 4 juli). Begin augustus maakt Radio 1 de door het luisteraarpanel gekozen winnaar van de Radio 1 RadioLab prijs bekend. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten