Zoek
Sluit dit zoekvak.

Documentaire over dossier Ferdi E. bij SBS 6

Woensdag zendt SBS 6 om om 20.30 uur een opzienbarende documentaire uit over een van de grootste moordzaken uit de Nederlandse geschiedenis. Het is een reconstructie van de bekende ontvoering uit 1987 van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn door Ferdi E. De documentaire is gebaseerd op het boek ‘De Ontvoering’ van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Hij brengt hierin alle geheimen uit het dossier Ferdi E. boven water. De documentaire John van den Heuvel en het geheime dossier over Ferdi E. is woensdag 2 juni om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

In de documentaire brengt misdaadverslaggever John van den Heuvel alle geheimen aan het licht die antwoord geven op de vele vragen die de nabestaanden van Gerrit Jan Heijn, 23 jaar na de noodlottige dag, nog steeds hebben. De reconstructie, die met goedkeuring van de familie Heijn tot stand is gekomen, bevat informatie over de ontvoering en de moord. John praat ook met leden van het rechercheteam dat destijds op de zaak was gezet. Eindelijk wordt duidelijk hoe Ferdi E. alles voorbereidde, waar hij zijn slachtoffer vermoordde en of hij werkelijk alles alleen heeft gedaan.

Dossier Ferdi E.
Op 9 september 1987 had Gerrit Jan Heijn een afspraak bij de tandarts, maar werd die bewuste dag opgewacht door Ferdi E., die hem gewapend met een pistool ontvoerde. Maandenlang probeerde Ferdi E. losgeld te krijgen van de nabestaanden. Hij stuurde de familie dertien losgeldbrieven en zelfs een afgesneden pink van zijn slachtoffer om de druk te verhogen. Dit werkte, want in november van dat jaar ontving hij een deel van het geëiste losgeld en ruim 1200 diamanten. In januari 1988 liep Ferdi E. tegen de lamp toen hij het geld begon uit te geven, waarna zijn arrestatie volgde op 6 april datzelfde jaar. Toen werd duidelijk dat Gerrit Jan Heijn al op de dag van zijn ontvoering was vermoord en begraven. Ferdi E. werd veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs, maar kwam in 2001 al vrij. Hij overleed in 2009 op 66-jarige leeftijd bij een verkeersongeval. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten