Search
Close this search box.

Larry King stopt met talkshow bij CNN

De 76-jarige talkshowhost Larry King stopt dit najaar met zijn dagelijkse praatprogramma bij de Amerikaanse tv-zender CNN. “Het is tijd om mijn bretels aan de wilgen te hangen”, zei hij dinsdag in zijn talkshow. King was 25 jaar werkzaam als presentator van ‘Larry King Live’, waarin hij sterren, politici, en een breed scala aan ‘normale mensen’ interviewde.

De talkshowhost staat nog altijd genoteerd in het Guinness Book of Records als presentator met het langstlopende programma bij één zender ooit. Jon Klein, president van de Amerikaanse tak van CNN, noemde King een ‘levende persoon uit de Hall of Fame die nog steeds aan het werk is’.

De Amerikaanse nieuwszender is nu naarstig op zoek naar iemand om het gat dat King achterlaat te vullen. Klein wil graag doorgaan met ‘provocatief nieuws maken’. “Niemand anders doet het.”

Zelf heeft King, die bekend staat als iemand die vragen van zo weinig mogelijk woorden stelt, heeft een simpele goede raad voor een eventuele opvolger. “Ik heb zelf nooit iets geleerd terwijl ik aan het praten was. Dat zou mijn motto zijn.”

King wil meer tijd besteden aan zijn gezin. Zo kan hij nu eindelijk ook doordeweeks naar honkbalwedstrijden van zijn 10 en 11-jarige zoons, zegt hij. Dat was voorheen alleen mogelijk in de weekeinden. King gaf ook aan de dagelijkse routine van het programma maken beu te zijn. Wel zal hij nog af en toe te zien zijn als presentator van specials van CNN. [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten