Zoek
Sluit dit zoekvak.

CNN strikt Piers Morgan als vervanger Larry King

De Britse journalist Piers Morgan neemt de plaats in van Larry King als presentator van zijn dagelijkse talkshow op CNN. Het was al duidelijk dat Morgan bovenaan het lijstje stond van de Amerikaanse tv-zender, die hem nu officieel heeft aangesteld als vervanger van de afzwaaiende King.

De 45-jarige Morgan werkte voor diverse regionale Britse kranten, voordat hij aan de slag ging als hoofdredacteur van tabloids als The Sun en News of the World.

De laatste jaren is hij vooral bekend als jurylid van de talentenjachten Britain’s Got Talent en America’s Got Talent. Deze bijbaantjes blijft hij, naast zijn nieuwe job, uitoefenen. CNN heeft hem tevens toestemming gegeven zijn Britse talkshow te blijven presenteren.

“Ik streef naar onthullingen en onbevangenheid en wil bepalen wat er op de nieuwsagenda komt te staan”, zegt Morgan over zijn plannen met de talkshow. De Brit verhuist voor zijn nieuwe baan naar New York. De show, die nog geen titel heeft, gaat in januari van start.

De 76-jarige King maakte in juni bekend te stoppen met Larry King Live. Hij was 25 jaar werkzaam als presentator van de talkshow, waarin hij sterren, politici en een breed scala aan ‘normale mensen’ interviewde. Zijn laatste aflevering is te zien op 16 december. [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten