Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telekids vanaf 4 oktober voor kinderen op RTL8

Telekids is vanaf maandag 4 oktober terug op televisie zonder Carlo en Irene. Dan kunnen jonge kinderen dagelijks tussen 06.30 uur en 09.30 uur bij RTL 8 terecht voor het nieuwe kinderblok RTL Telekids. Kinderen van drie tot en met acht jaar kijken naar nieuwe programma’s, zoals ‘Uki’ en ‘Wolleke’ en ‘De Fabeltjeskrant’ en ‘Bassie en Adriaan’.

RTL Telekids brengt zeven dagen per week alleen geweldloze en soms educatieve programma’s voor de kleintjes. Bovendien zijn alle programma’s Nederlands of Nederlands gesproken.

Een vast onderdeel van de dagelijkse RTL Telekids programmering is de ‘De Schatkamer’. Een vrolijk kinderprogramma van een uur, geproduceerd door en opgenomen in de Efteling. Acteur, zanger en presentator Curt Fortin (‘Voetbalvrouwen’, ‘Hoelahoep’, ‘URBNN’ en ‘Het Huis van Annubis’) en de Vlaamse presentatrice Felice Dekens (bekend van het Vlaamse programma ‘Bulls Eye’) vormen het presentatieduo. In ‘De Schatkamer’ strijden twee teams een uur lang tegen elkaar om een hoofdprijs te winnen. Ze spelen verschillende denk- en doerondes in de studio en in het attractiepark.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 8: “Een samenwerking met de Efteling is een prachtige start voor RTL Telekids. Het sprookjespark straalt precies de sfeer en kwaliteit uit die wij met ons kidsblok willen bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen veel jonge kijkers gaan verblijden met leuke, geweldloze, vriendelijke en soms educatieve programma’s.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten