Search
Close this search box.

Jeroen van Inkel en Mattie Valk winnaars Marconi Award

Jeroen van Inkel en Mattie Valk hebben een Marconi Award in de wacht gesleept. Ook de publieke popzender 3FM heeft een prijs gekregen. De Marconi Awards werden uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitreiking werd rechtstreeks uitgezonden in het Radio 2-programma AVRO Roodshow.

Jeroen van Inkel wint Marconi Oeuvre Award
Q-music presentator Jeroen van Inkel heeft de Marconi Oeuvre Award gewonnen. Hij kreeg de prijs uit handen van Lex Harding. Volgens de jury is Jeroen van Inkel een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio.

“Generaties zijn met hem opgegroeid, met hem opgestaan, naar het werk of naar school gereden. Maar ook vele hedendaagse radiomakers zijn door hem beïnvloed. Zijn unieke, eigen stijl van radio maken wordt door velen omarmd. Van Inkel heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de sound van de Nederlandse radio met zijn gebruik van vormgeving, de wijze waarop hij sfeer maakt in zijn shows, het hoge tempo en zijn populaire deejay-sound”.

Mattie Valk wint Marconi Award voor Aanstormend Talent
Mattie Valk van Q-music heeft de Marconi Award voor aanstormend talent gewonnen. “Het klinkt cliché, maar ik had uhm echt niet verwacht. Echt vet”, aldus de trotse winnaar. Zijn collega Jeroen van Inkel heeft de prijs uitgereikt. Voor deze prijs waren ook Luuk Ikink (BNN, Radio 1) en Winfried Baijens (NPS, Radio 6) genomineerd.

3FM wint Marconi Award voor Beste Zender
De publieke radiozender 3FM heeft de Marconi Award voor Beste Zender in de wacht gesleept. Zendercoördinator Wilbert Mutsaers van 3FM: “We hebben een heel spannend jaar gehad. Vorige week probeerde ik een paar Amerikanen nog uit te leggen hoe het bij ons in elkaar stak. Die begrepen er niets van dat er überhaupt nog mensen naar zo’n station proberen te luisteren. Dus in die zin is het geweldig.

En het is ook heel leuk dat dit zo door collega’s gewaardeerd wordt. Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben een hoop lol en hopelijk hoor je dat ook op de zender.” In deze categorie waren de andere twee genomineerden BNR Nieuwsradio en 100%NL. [Radiowereld.NL]