Search
Close this search box.

D’oh! Blote kont Homer Simpson taboe op televisie

Liefhebbers van The Simpsons kunnen hun hart ophalen. Afgelopen week bestelde de Amerikaanse televisiezender Fox alvast een 23e seizoen van de populaire animatieserie. Toch is er in de loop der jaren het nodige veranderd. Zo heeft Fox de makers verboden om Homer Simpson zijn blote kont te laten tonen in de serie.

The Simpsons debuteerden in 1987 in The Tracey Ullman Show. Aanvankelijk maakte geestelijk vader Matt Groening slechts korte filmpjes van deze ‘ontspoorde’ Amerikaanse familie, maar in december kregen The Simpsons een eigen show op primetime op de televisiezender Fox. Al vanaf het eerste seizoen was de animatieserie een ware hit. Het was ook gelijk de eerste serie van Fox die in de top 30 van best bekeken programma’s van het televisieseizoen 1989-1990 haalde.

En nog steeds is de serie razend populair. Wekelijks stemmen er alleen al in de Verenigde Staten 8,5 miljoen kijkers af op de serie. Daarnaast zijn The Simpsons in meer dan 100 landen over de hele wereld op televisie te zien. In Nederland is de familie bijna dagelijks om 20.00 uur te zien op Comedy Central. Daarnaast zendt TV Veronica bijna wekelijks een aflevering uit.

Fans van de Simpsons kunnen met een gerust hart een nieuwe voorraad donuts en Duff bier inslaan. Afgelopen week werd bekend dat Fox alvast een 23e seizoen van The Simpsons heeft besteld. Deze zal vanaf het najaar van 2011 op de buis te zien zijn. In het nieuwe seizoen bereikt de serie ook gelijk een mijlpaal, want dan zal ook aflevering nummer 500 worden uitgezonden. En dat kunnen maar weinig series, op de dagelijkse soaps na, zeggen. Alleen de kinderserie Lassie en de westernserie Gunsmoke wisten dit te bereiken. Lassie kwam uiteindelijk tot 588 afleveringen, terwijl Gunsmoke tot 635 ging.

Ondanks dat The Simpsons al meer dan 20 jaar op de buis zijn, is er het nodige veranderd. Zo liet Al Jean, één van de schrijvers en producers van de serie, aan het New York Magazine weten, dat het bijvoorbeeld niet meer toegestaan is om de blote kont van één van de karakters te tonen: “Er was een periode dat we de blote kont van Homer konden laten zien. Maar opeens, waarschijnlijk na Janet Jackson (Nipplegate schandaal op CBS, red), vertelden ze ons dat het niet meer kon. Ik vertelde ze nog dat in de herhalingen die op dat moment werden uitgezonden het ontblote achterwerk van Homer gewoon te zien was, maar daar hadden ze geen boodschap aan. Het mocht gewoon niet meer”. [RS/Radio.NL]