Oud Skyradio medewerker uit de lucht gehaald

Rob Korver, voorheen werkzaam als Hoofd Techniek bij de Skyradiogroep, waar onder andere Radio Veronica, Classic FM en Skyradio onder vallen, is 14 juli 2009 uit lucht gehaald met een FM kabelmodulator. Korver had de kabelmodulator aangesloten ter monitoring van de radiokanalen die zijn bedrijf 2Connect Media BV produceert.

Agentschap Telecom, de waakhond van alle etherfrequenties in Nederland, kwam hier toevallig achter en was hier niet blij mee. Men viel het bedrijfspand onverwacht binnen en nam de kabelmodulator in beslag.

Rob Korver was het geheel niet eens met de actie van Agentschap Telecom en moest 2 juli j.l. voorkomen. Inmiddels was er ook al een actie gestart, men wil T-shirts verkopen om de kosten van een mogelijke boete te dekken.

De uitkomst van de rechtzaak was seponering van de aanklacht dus Korver kon als vrij man de rechtbank verlaten. “Een zeer terechte beslissing”, zo meldt Korver. De opbrengst van de T-shirt aktie is geheel opgegaan aan drank en aanverwante zaken in café Demmers te Naarden-Vesting ter viering van de vrijspraak. De kabelmodulator moet worden teruggegeven aan Korver maar daar wacht hij nog steeds op. [Radiowereld.NL]