Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weinig interesse voor actieavond cultuursector

Leve de Beschaving!, de televisieactie van de cultuursector tegen de voorgenomen bezuinigingen, kon maandagavond nauwelijks op interesse van de kijker rekenen. Slechts 386 duizend mensen bleven thuis om de protestmanifestatie live te volgen op Nederland 2, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Tijdens de avond, een initiatief van Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, traden verschillende Nederlandse artiesten op onder leiding van het voltallige Metropole orkest. Onder meer Waylon, Kyteman en Acda en De Munnik lieten op die manier doorschemeren het niet eens te zijn met de bezuinigingsplannen van het kabinet. Dat wil de komende vijf jaar tweehonderd miljoen euro bezuinigen op kunst en cultuur.

“Het wordt een ode aan de cultuur die zo diep geworteld is in onze samenleving dat bezuinigingen erop als een minachting voor de beschaving ervaren worden”, lichtte Freek de Jonge voor de manifestatie in de Heineken Music Hall toe. “We zullen de inspirerende kracht van de kunst benadrukken.”

De 386 duizend kijkers die Leve de Beschaving! wist te trekken, is niet genoeg voor een plek in de top 25 van best bekeken programma’s van de maandagavond. Die lijst wordt aangevoerd door Radar, dat ruim 1,9 miljoen mensen wist te boeien. Voor het achtuurjournaal bleven ruim 1,7 miljoen mensen thuis, Memories trok net iets minder kijkers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten