Search
Close this search box.

Bayern Plus vanaf januari op de middengolf

De publieke seniorenzender Bayern Plus is vanaf volgend jaar ook via de middengolf te beluisteren. Het station neemt op maandag 10 januari 2011 de middengolffrequenties 801 en 729 kHz in de Duitse deelstaat Beieren in gebruik. Momenteel is via deze frequenties nog de jongerenzender On3-Radio te ontvangen.

De Bayerische Rundfunk startte op 1 september 2008 met Bayern Plus, een zender met overwegend Duitstalige muziek. Het nieuwe station moest het gat opvullen dat Bayern 1 achterliet. Het percentage aan Schlager- en melodieuze muziek op Bayern 1 is de afgelopen jaren namelijk drastisch teruggebracht. In plaats hiervan draait het station nu oldies en evergreens.

Het grote probleem van Bayern Plus is dat het uitsluitend via Digital Audio Broadcasting (DAB), satelliet, digitale kabel en internet te beluisteren is. Hierdoor blijven grote groepen luisteraars verstoken van Bayern Plus. Volgend jaar komt hier echter verandering in. Per 10 januari 2011 is Bayern Plus in heel Beieren via de middengolf te ontvangen. Het station neemt de frequenties over van de jongerenzender On3-Radio, dat hierdoor alleen nog via DAB, internet, satelliet, analoge en digitale kabel te beluisteren is.

Over het algemeen is bekend dat jongeren de weg naar de middengolf nauwelijks weten te vinden. Dit terwijl een groot deel van de doelgroep van Bayern Plus juist is opgegroeid met de middengolf.

Bayern Plus gaat uitzenden via de middengolffrequenties 801 kHz (vanuit München-Ismaning met 100 kW en vanuit Dillberg met 17 kHz) en 729 kHz (vanuit Würzburg met 1 kW en vanuit Hof met 0,2 kW). De frequentie AM 801 kHz is op bepaalde uren ook in Nederland te ontvangen. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten