Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Ryan Seacrest blijft bij Clear Channel

Radio- en televisiepresentator Ryan Seacrest heeft zijn contract met Clear Channel verlengd. De komende drie jaar blijft de deejay de ochtendshow op 102.7 KIIS FM in Los Angeles presenteren, alsmede zijn syndicated shows ‘On air with Ryan Seacrest’ en ‘The American Top 40’. Het nieuwe contract van Seacrest heeft een waarde van $60 miljoen.

Sinds 2004 presenteert Ryan Seacrest (35) de dagelijkse ochtendshow op 102.7 KIIS FM, het best beluisterde radiostation van Los Angeles. Daarnaast presenteert hij wekelijks The American Top 40, dat door honderden stations over de hele wereld wordt uitgezonden.

Sinds 2008 is zijn ochtendshow op KIIS ook in aangepaste versie beschikbaar voor andere stations om elders op de dag uit te zenden. Onder meer Z100 (WHTZ) in New York City en Hot 99.5 (WIHT) in Washington DC zenden deze show overdag uit.

Al enige tijd gingen de geruchten dat er wel eens een einde zou kunnen komen aan het huwelijk tussen Clear Channel en Seacrest. Zo lag hij vorig jaar zomer nog overhoop met zijn bazen van KIIS, die vonden dat hij teveel praatte tijdens zijn radioshow. Dit tot groot ongenoegen van Seacrest. Afgelopen zomer liet hij in een interview met zakenblad Forbes weten dat hij waarschijnlijk geen nieuw contract met Clear Channel zou tekenen. Een gezellig onderonsje met CBS baas Les Moonves tijdens een belangrijke basketballwedstrijd zorgde gelijk voor nieuwe geruchten.

Maar ondanks de geruchten heeft Seacrest toch besloten om Clear Channel trouw te blijven. Afgelopen dinsdag tekende hij een nieuw driejarig contract ter waarde van $60 miljoen met de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten. Hierdoor blijft hij de komende jaren te horen als ochtenddeejay op KIIS FM. Ook zijn andere twee syndicated radioshows ‘On air with Ryan Seacrest’ en ‘The American Top 40’ blijft de deejay presenteren.

Naast zijn radio presentatiewerk gaat Seacrest ook meehelpen bij Clear Channel om nieuwe radiocontent te ontwikkelen. Tevens zal hij een belangrijke rol krijgen tijdens de jaarlijkse concerten ‘Wango Tango’ van KIIS FM en ‘Jingle Ball’ van Z100. En alsof dat niet genoeg is gaat Seacrest ook nog een platenlabel en muziekuitgeverij oprichten met Clear Channel.

Waar Seacrest alle tijd vandaan haalt is voor menigeen een raadsel. Naast zijn (radio)werk voor Clear Channel presenteert hij namelijk ook nog ‘American Idol’ op Fox, het showbizznieuws op het entertainmentkanaal E! en produceert hij verschillende televisieprogramma’s. In maart van dit jaar was Seacrest te gast bij Oprah Winfrey, waarin hij een kijkje achter de schermen gaf en liet zien hoe een werkdag er voor hem uitziet. Het hele interview is hier te bekijken. [RS/Radio.NL]