Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groeneveld wordt hoofdredacteur RTV Noord-Holland

Andrew Groeneveld treedt per 1 maart aan als hoofdredacteur van de regionale publieke omroep RTV Noord-Holland. Hij neemt het stokje over van Pim Gaanderse, die sinds juli 2010 deze functie ad interim bekleedt. Andrew Groeneveld is geen onbekende van RTV Noord-Holland. Sinds 1989 is hij voor de regionale omroep op freelance basis werkzaam als eindredacteur nieuws.

Ook werkte Groeneveld in diverse functies voor de NOS, VARA, KRO, AT5 en heeft hij meerdere publicaties op zijn naam staan.

Voor Andrew is het hoofdredacteurschap een echte droombaan. “RTV Noord-Holland heeft een belangrijke maatschappelijke taak. Die taak is het informeren van het publiek over wat er in hun leefomgeving gebeurt, wat nieuws is, wat relevant is en wat gewoon leuk is om te weten. RTV Noord-Holland bestaat louter en alleen om die taak zo goed en gedegen mogelijk uit te voeren en ik heb er ontzettend veel zin in om me daar voor in te zetten.”

De functie was vacant sinds Dink Binnendijk afgelopen zomer directeur / hoofdredacteur werd van RTV Drenthe. Andrew Groeneveld kwam na een uitgebreide zoektocht naar voren als de meest geschikte kandidaat. Na een roerige tijd van fusie- en reorganisatieplannen wil directeur Robert Zaal met ‘insider’ Groeneveld het bedrijf – en vooral de redactie – de continuïteit bieden die nodig is om een aantal veranderingen door te voeren. De Raad van Toezicht, de ondernemingsraad, de redactieraad en de programmaraad hebben ingestemd met het directiebesluit. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten