Sky Radio Group overweegt bod op FunX

Sky Radio Group (SRG) onderzoekt de mogelijkheden om FunX over te nemen. De radioexploitant heeft al geruime tijd de intentie haar portefeuille uit te breiden met een jongerenzender en laat daarom juridisch onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit publieke radiostation over te nemen. SRG wil FunX dan als commercieel radiostation exploiteren, naast haar huidige stations Skyradio, Radio Veronica en Classic FM.

Op dit moment is in politiek Den Haag een discussie gaande over het eventueel opheffen van de jongerenzender FunX. Onder meer de PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie bereiden Kamervragen voor. Sky Radio Group heeft met belangstelling kennis genomen van deze discussie.
 
Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group: “Op dit moment bereiken we met Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en diverse online radiostreams een fantastisch grote en trouwe groep luisteraars, waaronder ook jongeren van 10 tot 20 jaar. Jongeren zijn echter erg versnipperd in luistergedrag en FunX bereikt een specifieke groep. Het station zou een mooie toevoeging zijn op ons portfolio. Daarom overwegen wij een bod te doen en daarmee het station te behouden voor haar luisteraars. Uiteraard, mits FunX de FM-frequenties in de grote steden kan behouden.” [Radiowereld.NL]