Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gouden NL-Award voor Omroep Gelderland

De NL-Awards 2010 zijn weer uitgereikt, dit zijn de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale publieke omroepen. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de ROOS Dagen, het jaarlijks congres voor regionale programmamakers in Ermelo. Acht regionale omroepen vallen dit jaar in de prijzen.

De categorieoverstijgende Gouden NL-Award gaat naar ‘Alles uit de Kast: De Arnhemse Lente’ van Omroep Gelderland, volgens de jury een ‘sterk, verrassend en humorvol kijkje in de keuken van de Arnhemse gemeentepolitiek’.

Veel lof voor eigen nieuwsaanbod
In het juryrapport wordt benadrukt dat de nieuwsvoorziening nog steeds de belangrijkste taak is van de regionale omroepen. Het deed de juryleden goed dat onder de inzendingen voor de NL-Awards 2010 veel voorbeelden waren te vinden van eigen nieuws.

Lokale en provinciale politiek zijn belangrijke speerpunten voor de regionale journalistiek. Hoe je die politiek inzichtelijk maakt in een boeiende reportage laat de winnaar van de Gouden NL-Award zien, verslaggever Bas Steman met de aflevering ‘Arnhemse Lente’ van het programma ‘Alles uit de Kast’ van Omroep Gelderland.

De winnaars per categorie:
Radio Nieuws: Omrop Fryslân – Omrop Fryslân Aktueel: Wettersieders/Knetterwetter
TV Nieuws: RTV Rijnmond – Onthulling conceptrapport treinramp Barendrecht
RTV sport: RTV Noord-Holland – Het verhaal van Tino Tabak
Radio Achtergrond: RTV Utrecht – Afslag 93.1: WK Soap
TV Achtergrond: Omroep Gelderland – Alles uit de Kast: De Arnhemse Lente
Radio Vario: Omroep Zeeland – Zeeland Dicht
TV Varia: Omroep Zeeland – Trugkieke, Soldaat zonder vijand
TV Live: L1 Radio-TV – L1 Gold Race Wielercafé
RTV Documentaire: RTV Utrecht – De Koersk
Crossmediale producties: Omroep Flevoland – Gemeenteraadsverkiezingen 2010
Gouden NL-Award: Omroep Gelderland – Alles uit de Kast: De Arnhemse Lente

Jury 
De jury voor de NL-Awards 2010 bestaat uit Pauline Broekema (verslaggever NOS Journaal), Antoin Peeters (verslaggever/presentator RTL Nieuws), Monique Gisbertz (eindredacteur NOS Evenementen), Hans Heijnen (filmmaker), Jan Knudde (netmanager Radio 2 VRT), Ferry de Groot (voormalig chef Sport NOS Radio), Rob Freijssen (freelance eindredacteur KRO, HBO-docent Journalistiek en trainer) en William Valkenburg (directeur Internet Coördinatie NPO). De jury staat onder voorzitterschap van Ben Groenendijk (hoofdredacteur Educatie van de NTR).

RegioDoc
Een aantal genomineerde programma’s is de komende weken te zien in de serie RegioDoc, die elke zondag om 12.00 uur wordt uitgezonden door negen regionale omroepen. Op zondag 20 maart: ‘Het verhaal van Tino Tabak’ en ‘Win Remmerswaal’. Op zondag 27 maart: ‘Trugkieke – Soldaat zonder vijand’ en ‘Vrouwen in Oorlogstijd’. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten