Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Emma B naar Smooth Radio

Radiodeejay Emma B keert terug op de Engelse radio. Na bijna twee jaar afwezigheid gaat ze aan de slag bij Smooth Radio. Met ingang van 26 maart is ze elke zaterdag- en zondagmiddag te horen op het landelijke radiostation. Hierdoor krijgt Smooth Radio nu ook in het weekend grotendeels een horizontale programmering.

Met het binnenhalen van de 40-jarige Emma B, die volluit Boughton heet, heeft Smooth Radio wederom een voormalig BBC Radio 1, in huis, want naast B zijn ook Simon Bates, Mark Goodier, Andy Peebles en Pat Sharp al op het station te horen.

Vanaf april is ook David ‘Kid’ Jensen te horen op Smooth Radio. Eind vorig jaar werd zijn overstap van Gold naar Smooth al aangekondigd, maar nog altijd is hij niet te horen op het station.

Smooth Radio heeft nu bekend gemaakt dat hij met ingang van 4 april is hij elke werkdag tussen 13 en 16 uur te horen. Daarnaast gaat hij op zondagavond de Double Top 20 presenteren.

Emma B is met ingang van 26 maart op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14 en 18 uur te horen op Smooth Radio. Hierdoor krijgt Smooth nu ook in het weekend grotendeels een horizontale programmering. De zaterdagmiddag wordt nu nog gevuld door Derek Webster, terwijl op zondag een special en Terry Underhill te horen zijn.

Al op zevenjarige leeftijd kwam Emma B in aanraking met het medium radio toen zij in een hoorspel van BBC Radio Oxford te horen was. Sindsdien is B besmet geraakt met het radiovirus. Tijdens haar studie in Exeter ging ze dan ook gelijk aan de slag bij de lokale studentenzender.

Na haar studie ging B aan de slag bij Radio Caroline en BBC Radio Oxford. In 1998 vertrekt B naar de landelijke radio en gaat aan de slag bij de popzender BBC Radio 1. Hier presenteerde ze diverse shows in het weekend. Naast haar werk voor Radio 1 was B ook veelvuldig te horen op het digitale radiostation BBC 6 Music en presenteerde ze ‘Top of the Pops’ voor de World Service van de BBC.

Begin 2005 werd bekend dat B zou gaan vertrekken bij de BBC, maar echt lang zal ze niet uit de ether verdwenen zijn. In augustus van dat jaar dook B namelijk op bij Heart in Londen, waar ze een zondagavondprogramma voor haar rekening nam. Daarnaast kreeg B de rol van vaste invaller voor sidekick Harriet Scott tijdens de ochtendshow met Jamie Theakston. In januari 2006 verhuisde ze naar de avondspits. In eerste instantie met Greg Burns, maar na enkele maanden ging B het programma al solo presenteren. In de zomer van 2009 besloot B te vertrekken bij Heart en te emigreren naar Ibiza. Voor Smooth Radio vliegt ze voortaan elk weekend over. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten