Search
Close this search box.

Honkbal stuwt luistercijfers WCBS Newsradio 880

De start van het nieuwe MBL Honkbalseizoen heeft WCBS Newsradio 880 in New York City geen windeieren gelegd. Door het uitzenden van de wedstrijden van de New York Yankees zag de nieuwszender zijn marktaandeel in de maand april met ruim een procentpunt stijgen naar 4,8%, wat goed is voor een gedeelde derde plaats. 106.7 Lite FM (WLTW) staat nog steeds hoog en droog aan kop.

In de maand april was er bijna elke avond wel honkbal op WCBS. De Yankees speelden namelijk ruim 20 wedstrijden. Met wisselend succes, want ze wonnen er tien. Het uitzenden van de wedstrijden zorgde voor een flinke stijging van de luistercijfers. In het avondblok tussen 19 uur en middernacht zag WCBS Newsradio zijn marktaandeel stijgen van 3,1% naar 5,6%, zo blijkt uit de luistercijfers die onderzoeksbureau Arbitron afgelopen week publiceerde. Overal leidde dit tot een stijging van het marktaandeel naar 4,8%.

Ondanks de goede prestaties van WCBS mag Lite FM zich nog steeds marktleider nomen in de Big Apple. Weliswaar moest de softpopzender 0,6 precentpunt inleveren, maar met een marktaandeel van 7,0% staat Lite nog steeds op eenzame hoogte. De nummer twee, de oldieszender (W)CBS FM 101.1 volgt namelijk pas met 5,3%.

Z100 (WHTZ) zag het marktaandeel iets dalen tot 4,8%, waardoor de hitzender nu gelijk staat met WCBS Newsradio. Toch was er ook nog goed nieuws voor Z100, want het station werd verkozen tot ‘Station of the Year’ tijdens de uitreiking van de awards van de prestigieuze Worldwide Radio Summit. Tenslotte rond 103.5 (W)KTU de top vijf af. De dancezender scoort een marktaandeel van 4,6%.

Kijkend naar de doelgroepen, dan gaat de hip-hopzender Hot 97 (WQHT) momenteel aan kop bij de 18 tot 34-jarigen. Z100 staat hier op twee, gevolgd door Lite en KTU. In de doelgroep 25 tot 54 jaar is Lite marktleider, gevolgd door KTU, Z100 en CBS FM.

Tijdens de ochtendspits blijft WCBS Newsradio het best beluisterd, gevolgd door Bob Bronson en Christine Nagy op Lite. De Nieuwszender 1010 WINS staat op drie, Elvis Duran op Z100 op vier, terwijl Dan Taylor op CBS FM de vijfde plek inneemt. Op weg naar huis is Rich Kaminski op Lite het populairst, gevolgd door ‘Broadway’ Bill Lee op CBS FM. JJ Kincaid op Z100 en Sean ‘Hollywood’ Hamilton op KTU staan tenslotte op een gedeelde derde plek.

Los Angeles
In Los Angeles blijft 102.7 KIIS FM nog altijd de onbetwiste marktleider. De hitzender zag het marktaandeel licht stijgen naar 5,1%. Op de tweede plaats staat nu de talkzender KFI AM640 met 4,5%, gevolgd door de softpopzender KOST 103.5 met 4,4%. De oldieszender K-Earth 101 (KRTH) blijft stabiel op de vierde plek met 4,2%, gevolgd door de hip-hopzender Power 106 (KPWR) met 3,8%.

Opvallend is de flinke stijging van de dance classics zender Hot 92.3 (KHHT). Vorige maand kondigde het station de komst van radiolegende Rick Dees in de ochtend aan, maar nog voordat hij is begonnen steeg het marktaandeel van Hot met 0,7 procentpunt naar 3,3%. Hot stijgt hierdoor van de 15e naar de negende plek, vlak achter de hitzender 97.1 Amp Radio (KAMP) met 3,5% marktaandeel.

In de ochtend is KFI weer terug aan kop met Bill Handel en het eerste uur van Rush Limbaugh. Het marktaandeel steeg naar 6,4%, terwijl Kevin & Bean op de rockzender KROQ 106.7 daalden naar 5,3%. De nieuwszender KNX 1070 staat derde op weg naar het werk, terwijl Ryan Seacrest op KIIS genoegen moet nemen met de vierde plek. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten