Search
Close this search box.

Kamer wil jongerenlidmaatschap omroepen

CDA, VVD, D66 en SP hebben in de Tweede Kamer aangedrongen op het aanbieden van jeugdlidmaatschappen voor publieke omroepen. Het CDA stelde tijdens het mediadebat voor dat de jongeren voortaan 7,50 euro gaan betalen voor een lidmaatschap. Minister Marja van Bijsterveldt (Media) wil de contributie voor omroepleden verhogen van 5,72 euro naar 15 euro.

De partijen steunen daarmee de Tros, Avro, BNN, Vara, KRO en NCRV. Deze omroepen zijn daar tegen en vinden dit te veel geld.

De bewindsvrouw is bereid naar een jeugdlidmaatschap te kijken, gaf ze aan. “Als er een Kamermeerderheid voor is, dan sta ik er niet onwelwillend tegenover. Hoewel ik 15 euro ook voor jongeren betaalbaar vind, wacht ik het initiatief van de Tweede Kamer af.”

Kamerlid Martin Bosma van de PVV vindt de verhoging van de contributie naar 15 euro een goed idee. Volgens hem is het na de prijsstijgingen van de afgelopen decennia nog altijd goedkoper dan de 10 gulden die de omroepleden in de jaren vijftig kwijt waren aan een lidmaatschap. [ANP/dformatie/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten