Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 2 geheel in teken van Alpe d’HuZes

Ruim vierduizend fietsers beklimmen donderdag (9 juni) de Alpe d’Huez in Frankrijk met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De publieke muziekzender Radio 2 volgt deelnemers van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes op de voet. Het Radio 2 supportershome in het AKN gebouw is het kloppend hart in Hilversum.

Van 5.00 tot 20.00 uur hoort de Radio 2 luisteraar live updates vanaf de berg en aanmoedigingen van de achterban vanuit Hilversum. Verslaggevers Sandra van Steen en Alfred van de Wege doen verslag op Radio 2.

Rond 12.00 uur opent Helga van Leur het Radio 2 supportershome, waar ruim 150 familieleden, vrienden en overige fans de verrichtingen van de fietsers volgen. De weervrouw draagt de actie een warm hart toe en beklom vorig jaar Alpe d’Huez als lid van het Powervrouwenteam van Knooppunt Kranenbarg.

Radio 2 presentator Frits Spits is door collega Bert Kranenbarg uitgedaagd tot een fietswedstrijd met een luisteraar in het supportershome, uiteraard voor het goede doel. Jan-Willem Roodbeen volgt de inspannende strijd van collega Spits in zijn programma de Roodshow tussen 14.00 en 16.00 uur.

Om 16.00 uur schakelt Radio 2 live over naar de Franse Alpen. Bert Kranenbarg doet in een extra lange uitzending van Knooppunt Kranenbarg tot 20.00 uur live verslag van de ontknoping van de beklimmingen. De publieke muziekzender draait de hele dag bij het thema passende muziek, onder meer afkomstig van door de beklimmers aangedragen Top 6-lijstjes met favoriete platen.

Nederland 1 schakelt van 19.00 uur en 20.00 rechtreeks over naar 1860 meter hoogte voor het Alpe d’HuZes televisieprogramma. Presentatoren Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt doen live verslag bij de finish. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ hopen deelnemers aan Alpe d’HuZes twintig miljoen euro bij elkaar te fietsen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten