Rockjournaliste Jane Scott overleden

De Amerikaanse rockjournaliste Jane Scott is maandag overleden. Dat heeft de krant Cleveland Plain Dealer, waarvoor Scott vijftig jaar werkzaam was, dinsdag gemeld. Scott werd 92 jaar. Voordat Scott als journalist aan de slag ging, werkte ze tijdens de Tweede Wereldoorlog als codekraker voor de Amerikaanse marine. In de jaren zestig werd ze rockjournalist.

Altijd voorzien van haar bril met rode plastic glazen coverde ze de muziekscene tot haar pensioen in 2002.

Scott was volgens de mensen die het weten kunnen ‘legendarisch’ om haar interviews. Ze had vraaggesprekken met onder meer Jimi Hendrix, Jim Morrison, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Bob Dylan, the Rolling Stones, Led Zeppelin, Janis Joplin, Aretha Franklin en David Bowie. [Novum/AP/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten