Duitsland: ook regionalen over op DAB+

Diverse regionale radiostations in Duitsland zijn deze week overgestapt of juist gestart met uitzenden in DAB+. Onder meer de MDR, de publieke omroep voor midden Duitsland, heeft de overstap gemaakt. Maar ook de WDR en de Bayerischer Rundfunk zijn deels overgestapt op de nieuwere DAB-techniek. In Saksen-Anhalt zijn tevens een aantal commerciële stations overgestapt.

Afgelopen maandag werd de landelijke multiplex voor Digital Audio Broadcasting (DAB) officieel in gebruik genomen. Hierop zijn onder meer de landelijke publieke stations Deutschlandfunk en Deutschlandradio Kultur, alsmede commerciële stations als Energy, Kiss FM en Klassik Radio te ontvangen.

De meeste van deze stations zenden uit in DAB+, aangezien deze standaard nu officieel geadopteerd is in Duitsland voor DAB-uitzendingen.

Lees verder in het DAB Dossier.

Gerelateerde berichten