Zoek
Sluit dit zoekvak.

Etherfrequentie Arrow Jazz FM naar RTV Drenthe

Arrow Jazz FM mag vanaf 1 september het kavel A8 gebruiken. Maar Exceed Jazz BV, nieuwe vergunninghouder van A8, stelt zijn FM frequentie tijdelijk beschikbaar aan de regionale rampenzender RTV Drenthe om de ontvangstproblemen als gevolg van de brand in de zendmast in Smilde deels op te lossen.

Bij de verdeling van frequentiekavel A8 is Exceed Jazz als winnaar uit de bus gekomen. Eén frequentie uit kavel A8 was tijdelijk in gebruik om de
ontvangstproblemen als gevolg van de brand en het instorten van de mast in Smilde op te vangen. RTV Drenthe, de regionale zender die tevens rampenzender in de Provincie is, maakte gebruik van deze tijdelijke oplossing.

Door de verdeling van kavel A8 zou deze noodoplossing voor RTV Drenthe per 1 september wegvallen, wat volgens directeur en Hoofdredacteur Dink Binnendijk eigenlijk een onaanvaardbare situatie is.

“Het instorten van de zendmast in Smilde is voor onze omroep een catastrofe. De publieke functie van onze regionale omroep en de status als calamiteitenzender maken het noodzakelijk dat het publiek ons te allen tijde en overal goed moet kunnen ontvangen. Voorlopig zijn we aangewezen op een tijdelijke dekking.

Gelukkig konden wij in de gemeente Meppel gebruik maken van de frequentie 90.5 MHz. Zonder deze frequentie is Radio Drenthe nagenoeg niet te ontvangen in Meppel en ruime omstreken. Als deze mogelijkheid verdwijnt, is er geen alternatief beschikbaar.”

Agentschap Telecom
Voor Agentschap Telecom reden om direct met Exceed Jazz in gesprek te gaan. Die reageerde onmiddellijk positief: “Natuurlijk hebben wij begrip voor de huidige lastige situatie en verlenen dan ook onze medewerking, zodat RTV Drenthe kan blijven uitzenden. Wij zullen daarnaast samen met Agentschap Telecom er alles aan doen om Arrow Jazz FM zo goed mogelijk hoorbaar te laten zijn in Noord Nederland”, aldus Jan Willem Klein Willink, directeur Exceed Jazz BV.

Na een constructief overleg met Agentschap Telecom heeft Exceed Jazz besloten de frequentie 90.5 in Smilde tijdelijk weer beschikbaar te stellen aan RTV Drenthe.Agentschap Telecom faciliteert ondertussen het zoeken naar een alternatieve oplossing. [RadioWereld.NL]