Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frankrijk: Ook nieuwe ochtendshow voor Chérie FM

Het nieuwe radioseizoen komt weer in zicht en dus starten veel Franse radiostations met een nieuwe ochtendshow. Eerder werd al bekend dat NRJ, Fun Radio en Virgin Radio een nieuwe troef in de ochtend inzetten. Nu heeft ook de softpozender Chérie FM bekend gemaakt zich te gaan mengen in de ontbijtstrijd. Laurent Fontaine en Pascal Bataille gaan deze kar trekken.

In juni maakte Nikos Aliagas bekend dat hij na een jaar al stopt met het ochtendblok ‘le 6/9’ op NRJ. Kort daarop werd bekend dat Manu Lévy hem ging opvolgen bij de zwarte panter. Door het vertrek van Lévy moest Fun Radio op zoek naar nieuwe opvulling van het ochtendblok.

Een week later kwam Fun met Bruno Guillon en Florian Gazan op de proppen. Zij presenteerden de afgelopen twee jaar het ochtendblok op Virgin Radio, waardoor daar weer een gat in de programmering ontstond. Om dit te vullen deed Virgin een beroep op RTL-presentator Cyril Hanouna. Hij start maandag 22 augustus met zijn nieuwe uitdaging.

Ook de softpopzender Chérie FM heeft besloten zich weer te mengen in de ontbijtstrijd. Frédéric Ferrer werd na drie jaar vroeg te hebben opgestaan aan de kant geschoven door het zusterstation van NRJ. Hij wordt opgevolgd door Stéfan Caza en Alina Schiau. Het duo presenteert vanaf 22 augustus ‘Good Morning Chérie’.

Stéfan Caza is momenteel nog in de ochtend op de rockzender Oui FM te horen. Wie hem daar gaat opvolgen is nog onduidelijk. Oui FM is één van de kleinere netwerken in Frankrijk. Het heeft slechts 12 FM-frequenties, waaronder de 102.3 FM in Parijs. Voor Oui FM presenteerde Caza de ochtendshow op RFM en RTL2. Alina Schiau is vooral bekend door haar acteerwerk. Daarnaast was ze enige tijd te horen als co-host van de ochtendshow op One FM in het Zwitserse Geneve. Pikant detail is dat Schiau het nu op mag nemen tegen haar echtgenoot. In april 2011 stapte ze namelijk in het huwelijksbootje met Manu Lévy, de nieuwe ochtendjock van NRJ. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten