1 oktober, Vereniging Veronica heeft geen radio meer

1 oktober 2011, 00:00 uur, sinds dat tijdstip heeft de Veronica Vereniging geen radio meer. 45000 kijkers en over de 70000 luisteraars bereikten de laatste avond de streams van Kink FM. Voor veel mensen is ook hiermee het bewijs geleverd dat Kink veel luisteraars had. Deze cijfers deden de getallen van Radio 538 evenaren tijdens de laatste uren van Kink FM.

Jantien van Tol nam in de laatste minuten afscheid van alle medewerkers en de luisteraars die het station jaren trouw bleven om de muziek. Via Twitter lieten luisteraars ook massaal hun reacties achter. Het laatste half uur van Kink FM was ook integraal te horen tijdens het programma van Rob Stenders op 3FM.

Om 00.20 startte Jantien van Tol geëmotioneerd de laatste plaat in met de volgende woorden. “Dit is Pearl Jam met Black. Dit was Kink FM”.

De luisteraars via de kabel hebben niet de volledige speech van Van Tol kunnen horen, omdat Kink FM kort na middernacht al van de kabel werd gehaald. Via internet konden luisteraars verder luisteren tot de finale.

Raymond Garnier van Netholding: “Ik heb het radiostation jaren lang in de lucht gehouden, maar wat de luistercijfers vandaag deden was bijna ongelooflijk. Zoveel luisteraars heeft Kink FM waarschijnlijk nog nooit gehad. zo jammer dat het nu moet stoppen.”

Het bewijs is geleverd, respect voor de mensen van Kink FM die hebben laten zien dat Kink FM bestaat. Over het einde van Kink FM zegt Garnier: “Directie en Verenigingsraad-leden moeten zich afvragen wat men heeft uitgezet. Na een glorieus jaar en kansen in de nieuwe markt voor nichezenders is de keuze geen geld meer te steken in een platform, wat zijn bestaansrecht heeft bewezen, dan ook de meest wonderbaarlijke keuze die men kan bedenken.”

Vereniging Veronica
Investeringsmaatschappij V-Ventures, onderdeel van Vereniging Veronica, besloot in mei van dit jaar af te zien van het bieden op een FM-frequentie, waar het radiostation jaren naartoe gewerkt heeft. Eind juni maakte directeur Guido van Nispen bekend de stekker uit Kink FM te trekken, omdat het station geen ‘gezond toekomstperspectief’ zou hebben.

Toekomst
Zaterdag 1 oktober om 06.00 start Pinguin Radio. Dit is een nieuw initiatief van diverse ex-medewerkers van Kink FM. Pinguin Radio zal voorlopig alleen non-stop muziek uitzenden via internet. Op 1 januari 2012 moet het verder gaan als volwaardig station. Pinguin gaat terug naar de wortels van Kink FM. [RadioWereld.NL]