Search
Close this search box.

Keith Bakker doet aangifte tegen media

Keith Bakker heeft aangifte gedaan van smaad en laster tegen John van den Heuvel, Albert Verlinde, RTL en De Telegraaf. Dat schrijft de afkickgoeroe in een bericht op zijn website. Bakker deponeerde zijn klacht woensdag bij de politie. Met zijn weblog wil Bakker ‘zijn kant van de zaak belichten’, schrijft hij.

Bakker: “Ik ben ervan overtuigd dat John van den Heuvel, Albert Verlinde, RTL Boulevard en De Telegraaf mij opzettelijk in een kwaad daglicht hebben gesteld. Om deze reden heb ik aangifte gedaan.”

In De Telegraaf en RTL Boulevard werd verschillende keren aandacht besteed aan de zaak rond de afkickgoeroe. Bakker doet ook aangifte tegen een oud-medewerker, die bij hem in dienst was als therapeut. Hij beschuldigt de man van het stelen van 75 duizend tot tweehonderdduizend euro.

Volgens Bakker was een artikel van Van den Heuvel in De Telegraaf in december de ’trigger’ voor meerdere vrouwen om aangifte tegen hem te doen. Hij zegt dat vier aangeefsters ‘uitvoerig contact’ hadden met de journalist voor ze naar de politie stapten.

Bakker raakte eind december in opspraak en zit sinds april vast. De verslavingsdeskundige wordt verdacht van verkrachting en seksueel misbruik van ex-cliënten. Negen vrouwen deden aangifte tegen hem. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten