Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olon geeft geen openheid van zaken aan leden

De leden van de Olon, de vereniging van de lokale omroepen in Nederland, zijn niet blij met de Olon. Veel leden wilden tijdens de ledenvergadering weten wat het inkomen is van de nieuwe interim directeur. Leden van de Olon vroegen naar antwoorden en openheid van zaken, maar de Olon wilde geen antwoorden geven ondanks herhaaldelijk verzoek van de leden.

Martijn Vroom was hier tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zeer stellig in en wilde geen opening van zaken geven over het loon van Hans Disch: “Nee, dit maken we pas bekend in het financieel jaarverslag”.

Onduidelijkheid
Maar ook dan blijft het onduidelijk wat interim directeur Hans Disch verdient, aangezien dit niet exact wordt gepubliceerd, Volgens Vroom kunnen de leden wel gerust zijn, want ‘het ligt onder de Balkenendenorm’.

Interim directeur Hans Disch is zonder enige kennisgeving zeer onverwacht binnengehaald door de Olon. Leden van de Olon waren hier niet van op de hoogte. Disch is aangenomen voor een termijn van 1 jaar. Martijn Vroom, voorzitter van de Olon zegt hierover: “Wij konden dit niet alleen, we hebben gewoon hulp nodig.”

Interim directeur Hans Disch geeft sinds augustus 2011 leiding aan het strategische veranderingsproces van de lokale omroepsector, als derde laag van het Nederlandse publieke omroepbestel. Nederland telt momenteel 290 lokale omroepen waar ruim 20.000 vrijwilligers werken. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten