Zoek
Sluit dit zoekvak.

Noorden krijgt mogelijk extra zendmast

Er komt mogelijk een extra tijdelijke zendmast in het Noorden van Nederland. Die moet de noodmast in Assen verder ondersteunen om een betere ontvangst van radio- en televisiezenders te garanderen, zo meldt de regionale publieke zender RTV Noord op haar website.

De noodmast in Assen werd geplaatst na de brand op 15 juli in de radio- en televisietoren in Hoogersmilde. De mast van die toren brak af na de brand.

Ondanks de noodmast is in onze provincie de ontvangst van radio, maar ook van televisie, op veel plaatsen nog erg slecht. Volgens eigenaar Novec zal dat ook nog wel even zo blijven, omdat er niet meteen een andere zendmast beschikbaar is.

Gedacht wordt aan de hogere mast ter vervanging van de huidige noodmast of een extra mast op een tweede locatie. In alle gevallen kan dat nog wel een jaar duren. [RTV Noord/RadioWereld.NL]

Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde 

Gerelateerde berichten