Het ‘grote’ Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht

Met nog amper een maand te gaan, is het jaar 2011 alweer bijna voorbij. Veel radiostations in Nederland maken zich dan ook weer op voor hun traditionele eindejaars- of themalijst. Net als voorgaande jaren zal Radio.NL ook dit jaar radioluisterend Nederland tegemoet komen, door een overzicht te geven van deze lijsten. Vandaag de eerste editie van ‘Het grote Radio.NL eindejaarslijstjes overzicht’.

Q-Music heeft zijn Top 1000 al uitgezonden. Hier kwam Adele met ‘Someone like you’ vanuit het niets op nummer 1 terecht.

Top 4000 (vanaf 6 december)
Radio 10 Gold zal voor het zevende jaar op een rij de Top 4000 gaan uitzenden. Deze lijst bevat de vierduizend grootste hits uit meer dan 40 jaar Top 40. Dit jaar is de lijst vanaf dinsdag 6 december elke dag te beluisteren tussen 6 en 19 uur. De ontknoping volgt op oudejaarsdag. De presentatie is ook in handen van de Radio 10 Gold deejays en bekende gastpresentatoren. Queen had vorig jaar de eer om op de eerste plek te staan met ‘Bohemian Rhapsody’. Meer info op Radio10Gold.nl.

Veronica Top 1000 Allertijden (vanaf 9 december)
Radio Veronica zal ook dit jaar weer de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ uitzenden. Dit jaar zal de lijst worden uitgezonden van vrijdag 9 tot en met zaterdag 17 december. Vorig jaar stond Coldplay met ‘Clocks’ op één, gevolgd door Guns ‘n Roses en Robbie Williams. Voor de lijst van dit jaar kan nog gestemd worden via RadioVeronica.nl.

3Voor12 Song van het jaar 2011 (15 december)
3Voor12 zal ook dit jaar weer met een ‘Song van het jaar Top 100’ komen. Op donderdag 15 december zal de lijst tussen 19 en 24 uur te horen zijn op 3FM. Ook is de uitzending te volgen via 101TV. De presentatie is in handen van Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra en Tomas Delsing. Stemmen voor de Song van het jaar 2010 Top 100 kan hier

Christmas Top 50 (16 december)
Sky Radio staat aan het eind van het jaar bekend om het draaien van veel kersthits. Daarbij hoort natuurlijk ook een Kerst Top 50. Dit jaar zal Sky Radio haar ‘Christmas Top 50’ uitzenden op vrijdag 16 december tussen 14 en 18 uur. De lijst wordt ook nog eens twee keer herhaald. Eerst op vrijdag 23 december tussen 10 en 14 uur en daarna op eerste kerstdag tussen 14 en 17 uur. Meer info op Skyradio.nl.

Top 227 (17 en 18 december)
Het regionale kabelstation Radio 227 zal op 17 en 18 december weer de Top 227 gaan uitzenden. Luisteraars kunnen nu stemmen voor de lijst. Kijk voor meer info op Radio227.nl

Winterse 50 (vanaf 21 december)
Een flink aantal lokale omroepen in Nederland en Vlaanderen pakt ook dit jaar weer uit met de Winterse 50. De Winterse 50 is een hitlijst met de 50 lekkerste hits voor de winter. En daarbij gaat het niet alleen om kerstplaten, maar juist ook veel platen die je dat speciale wintergevoel geven. De lijst zal tussen 21 en 27 december te horen zijn bij de diverse radiostations. Een overzicht hiervan is te vinden op Winterse50.nl. Via deze site kan er ook gestemd worden voor de lijst.

NH Top 100 (23 december)
Radio Noord-Holland zal ook dit jaar weer de NH Top 100 uitzenden. Deze lijst met louter artiesten uit Noord-Holland, zoals BZN, Gerard Joling, Jan Smit en Nick & Simon, zal donderdag 23 december tussen 9 en 19 uur te horen zijn. Gastpresentatoren zijn dit jaar onder meer Jan Smit, Dean Saunders, Henny Huisman en Wolter Kroes. Meer info op RTVNH.nl

Top 2000 (vanaf 25 december)
Een lijst die inmiddels niet meer van de radio weg te denken is, is de Top 2000 van Radio 2. Ook dit jaar begint de Top 2000 al op eerste kerstdag en volgt de ontknoping op oudejaarsdag. Dit jaar kwamen er tijdens de stemweek meer dan 3 miljoen stemmen binnen voor de Top 2000. Ook hier staat Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ op de hoogste tree. Meer info op Radio2.nl

Klassieke Top 1000 Aller Tijden (vanaf 26 december)
Ook dit jaar brengt Classic FM de Klassieke Top 1000 Aller Tijden. De laatste week van het jaar draait de zender de duizend mooiste klassieke werken aller tijden. De uitzending begint op tweede kerstdag en eindigt op Nieuwjaarsdag. Stemmen voor de lijst kan via Classicfm.nl

Tijdloze Top 100 (30 december)
Simone FM komt ook dit jaar met de Tijdloze Top 100. Op vrijdag 30 december tussen 8 en 18 uur zullen de 100 grootste Simone hits volgens de luisteraars op een rijtje worden gezet. Stemmen voor de Tijdloze 100 kan via Simone.nl.

Westlandse 100 (30 december)
Op 30 december zal ook de Westlandse Top 100 weer worden uitgezonden door de lokale omroep WOS. Stemmen voor de Westlandse 100 kan via Westlandse100.nl, waarna de lijst op de één-na-laatste dag van het jaar tussen 8 en 18 uur uitgezonden wordt.

Alle 50 Goud (31 december)
Ook RTV Noord is dit jaar weer vertegenwoordigd met ‘Alle 50 Goud’. Het is alweer voor de veertiende keer dat deze lijst wordt uitgezonden door de regionale omroep voor Groningen. In Alle 50 Goud staan de beste vijftig liedjes aller tijden in het Nederlands of een streektaal volgens de luisteraars en kijkers van RTV Noord. Zowel Radio Noord als TV Noord zullen de lijst op oudejaarsdag uitzenden. Meer info is te vinden op Alle50Goud.nl.

Fryske Top 100 (31 december)
Omrop Fryslân Radio zal op oudejaarsdag opnieuw de Fryske Top 100 gaan uitzenden. Vanaf ’s ochtends 6 uur zal de zender de 100 populairste Friestalige platen op een rijtje. Stemmen voor de Fryske Top 100 kan nog tot en met 26 december via FryskeTop100.nl.

Top 100 Aller Drenten (31 december)
Radio Drenthe zal dit jaar wederom de Top 100 Aller Drenten uitzenden. Op 31 december draait de regionale zender tussen 8 en 18 uur de platen waarop het meest gestemd. Stemmen voor de lijst kan via RTVDrenthe.nl.

Soul Kitchen Top 100 (31 december)
Het internetstation Danceteria zal op oudejaarsdag de ‘Soul Kitchen Top 100’ uitzenden. Tussen 12 en 18 uur zullen de 100 beste Soul Classics Allertijden voorbij komen. Danceteria is het internetstation van Marcel van Schaik en Ewald van Liempt en is een spin-off van het gelijknamige nachtprogramma dat zij in de jaren ‘90 op Radio 3FM presenteerden.

Buitenland
Radio 2 Vlaanderen komt opnieuw met 1000 Klassiekers. Net als afgelopen jaar zal de lijst van 26 tot en met 31 december worden uitgezonden door de Vlaamse familiezender. De presentatie van de vijfde editie van de 1000 Klassiekers is in handen van Christel van Dyck, Benjamien Schollaert en Dieter Vandepitte. Meer info op Radio2.be

Studio Brussel sluit het jaar af met De Tijdloze. Op zaterdag 31 december zullen Roos van Acker en Steven Lemmens de 100 grootste hits volgens de luisteraars van StuBru op een rijtje zetten. Alle info hierover is te vinden op StuBru.be

Lijst gemist?
Zendt uw radiostation ook een lijst uit aan het eind van het jaar en staat deze er nog niet tussen? Geef het dan door aan de redactie van Radio.NL. [RS/RadioWereld.NL]