Search
Close this search box.

Musical Awards slaan een jaar over

De Musical Awards worden dit theaterseizoen niet uitgereikt. De organisatie van de jaarlijkse prijzen heeft tijd nodig om tot een nieuwe opzet te komen. Gedacht wordt aan een combinatie met de VSCD Theaterprijzen. De uitzending van het Musical Awards Gala bij RTL 4 kreeg afgelopen jaar veel kritiek.

Het idee om de twee prijzen samen te voegen wordt onderzocht door de twee organisatoren en het Bureau Promotie Podiumkunsten en de AVRO. Als de combinatie slaagt, worden de musicalprijzen op dezelfde gala-avond uitgereikt als de podiumprijzen, waaronder de Louis d’Or en de Theo d’Or.

Omdat de voorbereiding en organisatie van de nieuwe opzet veel tijd vergen, heeft het bestuur van de Stichting Musical Awards (SMA) besloten dit seizoen geen prijzen uit te delen. Alle energie en financiële middelen worden besteed aan de nieuwe opzet.

Het is de bedoeling dat alle theaterproducties door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. De gesprekken zijn ‘veelbelovend’, laten de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), Stichting Musical Awards (SMA), Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP) en de AVRO weten.

RTL 4 zond het Musical Awards Gala vorig jaar voor het eerst uit. De zender had de avond overgenomen van AVRO, die jarenlang voor de uitzending tekende. Onder meer Sanne Kraaijkamp noemde de uitreiking van de naar haar vader John Kraaijkamp vernoemde prijzen ‘een aanfluiting’. Ze miste het ‘officiële galakarakter’.

Naar aanleiding van de kritiek besloot een aantal theaterproducenten geen nominaties meer in te sturen. Zo zei Albert Verlinde dat de awardshow ‘geen toegevoegde waarde meer heeft’. Ook theatermakers Ruud de Graaf en Hans Cornelissen haakten af. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten