Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw management opleiding journalistiek Windesheim

De opleiding journalistiek aan Hogeschool Windesheim krijgt een nieuw management. Twee managers die de opleiding aanstuurden, zijn van die taak ontheven, meldt de Zwolse hogeschool woensdag. De twee die tijdelijk het management voor hun rekening namen, waren als docent direct betrokken bij diploma’s die nu worden herbeoordeeld.

De twee docenten waren in juli ad interim aangesteld na het vertrek van de directie van de opleiding. Het college van bestuur van de hogeschool legt de verantwoordelijkheid voor de aansturing van de opleiding bij iemand anders neer om ‘elke schijn van belangenverstrengeling’ te voorkomen.

De hogeschool gaat de projecten van alle studenten die de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd tegen het licht houden nadat bekend werd dat volgens externe deskundigen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) meerdere studenten van de opleiding journalistiek op de Zwolse hogeschool onterecht een diploma hebben gekregen. De kwaliteit zou onder de maat zijn.

“Er is ons alles aan gelegen om het herbeoordelingsproces zo zuiver mogelijk te laten verlopen”, aldus voorzitter van het college van bestuur Albert Cornelissen. De opleiding wordt vanaf nu aangestuurd door directeur van het domein Economie, Management Media Communicatie Jan van Iersel.

In totaal worden 360 eindwerkstukken herbeoordeeld, zo liet de hogeschool woensdag weten. Afgestudeerden met een diploma dat als niet hbo-waardig wordt bestempeld krijgen een herstelprogramma aangeboden. De commissie die de afstudeerprojecten herbeoordeelt hoopt daar half februari mee klaar te zijn. [Novum/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten