Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Britse journalisten in Libië zijn spionnen’

Twee Britten die vorige maand in de Libische hoofdstad Tripoli door leden van een militie gevangen werden genomen zijn spionnen en zijn het land op illegale wijze binnengekomen. Dat heeft het hoofd van de militie, Farah Swehli, zondagavond gezegd. Swehli heeft de mannen ervan beschuldigd overheidsgebouwen te hebben bespioneerd.

Volgens Swehli, die een militie uit de stad Misrata leidt, moeten zijn mannen het land beschermen omdat de regering daar niet toe in staat is.

De twee Britse mannen en hun Libische chauffeur werden 21 februari gevangengenomen in Tripoli. Ze zijn werkzaam als freelancers voor de Iraanse staatstelevisie.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zegt dat haar medewerkers vorige maand de toegang tot de gevangenen is ontzegd, ofschoon het Libische ministerie van binnenlandse zaken toestemming had gegeven. De overgangsregering in Libië probeert met man en macht de orde in het land te herstellen en de vele milities die vorig jaar hebben bijgedragen aan de val van Moammar Gadhafi onder controle te krijgen. [Novum/AP/RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten