Zoek
Sluit dit zoekvak.

“Nog kansen voor Caribische uitzendingen RNW”

Het doek is nog niet gevallen voor de Caribische uitzendingen van de Wereldomroep. Dat zegt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk op de afwijzing van zijn motie om de uitzendingen in de lucht te houden. VVD, CDA, PVV en Hero Brinkman stemden tegen volgens RNW. Volgens Van Dijk is de tegenstem van het CDA te wijten aan ‘politiek gedoe’.

Volgens het Kamerlid is het CDA het wel eens met zijn motie, maar wilde die partij dat Van Dijk in ruil voor een voorstem een andere motie zou intrekken. Omdat hij dat niet heeft gedaan stemde het CDA toch tegen de motie over de Wereldomroep: “Buitengewoon teleurstellend.”

Hoewel zijn motie het niet heeft gehaald blijft Van Dijk optimistisch. Minister Van Bijsterveldt heeft beloofd serieus naar zijn plan te zullen kijken. Geld is daar nog wel voor te vinden, denkt hij.

Aruba, Curaçao en Sint Maarten
“De minister heeft gezegd dat ze niet het budget heeft, maar er kan dus nog onderhandeld worden.” Er is brede steun in de Tweede Kamer om iets te regelen voor Caribisch Nederland. En daarmee bedoelt Van Dijk ook de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Het plan van Van Dijk is haalbaar en uitvoerbaar, zegt het Kamerlid. Hij denkt dat er ‘een mooie oplossing’ te vinden is. De speciale rol van de Wereldomroep in de nieuwsvoorziening op de zes eilanden blijft volgens de SP’er belangrijk. “Het nieuwsaanbod verschraalt als de Wereldomroep wegvalt. Laten we daar pal voor gaan staan.” [RNW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten