Search
Close this search box.

Ochtenddeejay Hit-Radio Antenne vertrekt naar ffn

Ochtenddeejay Dominik Schollmayer vertrekt bij Hit-Radio Antenne in het Duitse Nedersaksen om aan de slag te gaan bij rivaal ffn. Vanaf 1 juli presenteert hij de dagelijkse middagshow op ffn. Schollmayer heeft inmiddels al afscheid genomen van Hit-Radio Antenne. Deze zender start al op 7 mei met een nieuwe ochtendshow.

Dominik Schollmayer (29) maakte in 2006 de overstap van de jongerenzender Big FM naar Hit-Radio Antenne. In eerste instantie presenteerde hij de dagelijkse middagshow tussen 15 en 19 uur op de zender. Doordat toenmalig ochtenddeejay Bernd Lennert in de zomer van 2008 de ziektewet in ging, verhuisde ‘Der’ Schollmayer naar de ochtend. In april 2009 kwam hij wereldwijd in het nieuws nadat hij het wereldrecord radioprogramma maken verbrak. De deejay was 169 uur lang op Hit-Radio Antenne te horen.

Enkele maanden geleden ontstonden de eerste geruchten dat Schollmayer over zou stappen van Hit-Radio Antenne naar rivaal ffn. Beide zenders hielden hun kaken echter stijf op elkaar. Deze week kwam alsnog de bevestiging. Dominik Schollmayer is vanaf 1 juli op ffn, de populairste commerciële zender van Nedersaksen, te horen. Hier gaat hij de dagelijkse middagshow tussen 14 en 19 uur presenteren. Schollmayer neemt hier de plek over van Jan Zerbst, die zich meer gaat bezighouden met de vormgeving van ffn.

Voor Hit-Radio Antenne betekent het vertrek van Schollmayer opnieuw een tegenslag. Al enige tijd kampt het station met dalende luistercijfers. Stond het marktaandeel in 2010 nog op bijna 16%, inmiddels is dit gedaald tot net onder de 10%. Onlangs heeft Hit-Radio Antenne het muziekformat weer eens gewijzigd. ‘Niedersachsens Greatest Hits’ hebben daarbij gemaakt voor ‘Niedersachsens Neue Musikmischung’. Het station draait namelijk weer meer actuele muziek.

Hit-Radio Antenne heeft overigens besloten om niet bij de pakken neer te zitten. Inmiddels heeft Schollmayer al afscheid genomen van de luisteraars en heeft het station twee nieuwe ochtenddeejays aangetrokken. Vanaf 7 mei presenteren Peter Mack en Wenke Weber de ochtendshow op Hit-Radio Antenne.

Voor de doorgewinterde luisteraars van Antenne is Mack (45) geen onbekende. In 1992 was hij al enige tijd op het station te horen. Daarna volgden Bremen 4, Ostseewelle in Mecklenburg-Voorpommeren, 104.6 RTL en Spreeradio in Berlijn. Weber (33) werkte in het verleden onder meer voor Ostseewelle, MDR Sputnik, MDR Jump en Antenne Thüringen. Mack en Weber worden tijdens de ochtendshow bijgestaan door Denise Haarstrick-Rump voor het weer en Verkehrs-Kai Jürgens voor de files. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten