Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘RTL Viert de Zomer’ vanaf maandag 4 juni

RTL gaat dit jaar weer veel aandacht besteden aan de sport: EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. RTL viert dit met aaneensluitend ‘VI Oranje’, ‘Tour du Jour’ en ‘De Spelen’. Dit wordt onder de overkoepelende titel ‘RTL Viert de Zomer’ vanaf maandag 4 juni 2,5 maand lang dagelijks om 22.30 uur uitgezonden bij RTL 4.

Erland Galjaard, Programma Directeur RTL Nederland: “Sport zal deze zomer de boventoon voeren, niet alleen bij de sportliefhebber maar ook bij de hele familie. Zowel ‘VI Oranje’ als ‘Tour du Jour’ bleken eerder zo’n breed publiek te trekken bij mannenzender RTL 7, dat we geloven dat deze programma’s aankomende zomer nog beter tot hun recht komen bij familiezender RTL 4.

Bovendien kunnen we op deze brede zender met deze programma’s makkelijker inspelen op wellicht een roerige politieke zomer of andere actualiteiten. Met een soortgelijk derde programma tijdens de Olympische Spelen, bieden we onze kijkers de hele zomer een late night entertainmentprogrammering, waarbij de drie sportevenementen de basis vormen en authentieke meningen, humor, actualiteit, passie voor sport en spraakmakende gasten centraal staan.”

VI Oranje
In ‘RTL Viert de Zomer: VI Oranje’ volgen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vanuit het Kurhaus in Scheveningen het EK Voetbal in het algemeen en het Nederlands elftal in het bijzonder. Zij doen dit met veel gasten, rubrieken en columns. Er zijn reportages uit Polen en de Oekraïne en ook de Oranjegekte in eigen land wordt in beeld gebracht. De kijker die met ‘VI Oranje’ zijn of haar avond afsluit is na anderhalf uur helemaal bij als het gaat om de laatste ontwikkelingen en hoe deze worden opgevat.

Tour du Jour
Direct na het EK Voetbal start ‘RTL Viert de Zomer: Tour du Jour’. Het decor hiervoor is het Wilhelminaplein in Naaldwijk / Westland, een plaatsje met een echte wielergeschiedenis vanwege onder meer Lance Armstrongs ‘Ride for the Roses’. Oud-wielrenner en bon vivant Gert Jakobs schuift elke dag samen met bekende en actuele gasten bij Wilfred Genee aan en ‘Jakhals’ Erik Dijkstra levert met reportages vanuit Frankrijk opnieuw een bijdrage aan deze zomerse talkshow met de Franse slag.

De Spelen
Tijdens de Olympisch Spelen komt ‘RTL Viert de Zomer: De Spelen’ live vanuit  het Holland Heineken Huis in Londen. Aan tafel schuiven naast een aantal vaste gasten ook de Olympische helden van 2012 aan, de Nederlandse winnaars en andere hoofdrolspelers die overdag indruk hebben gemaakt op dit grootste sportevenement ter wereld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten